Un grup de consilieri municipali cer tragerea la răspundere a funcţionarilor din cadrul primăriei

386
0

Consilierii din fracţiunea PAS a Consiliului Municipal Chişinău (CMC) cer tragerea la răspundere penală a funcţionarilor din cadrul primăriei pentru adoptarea unor decizii pretins ilegale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În acest sens, consilierii PAS din cadrul CMC au depus, marţi, 18 iulie, un denunţ la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA).

„Se cere tragerea la răspundere contravențională pentru depășirea atribuțiilor de serviciu a funcționarilor publici și de demnitate publică din cadrul Primăriei Chișinău care au elaborat și avizat pozitiv documentația și care au dispus includerea pe ordinea de zi a proiectelor de decizii privind Planurile Urbanistice Zonale transmise spre examinare și aprobare cu abateri în ședința CMC din 20 și 21 decembrie. Dacă investigațiile CNA vor demonstra că aceste acțiuni au rezultat din comportament corupt, insistăm ca funcționarii implicați să fie trași la răspundere pentru faptele lor de corupție”, menţionează consilierii PAS.

Precizăm că acum câteva zile Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a dispus retragerea mandatului de consilier CMC pentru o perioadă de opt luni a socialistei Svetlana Popa, care a luat şi o amendă de  3 mii de lei. Aceasta a fost găsită vinovată de „exces de putere” în contextul scandalului legat de votarea mai multor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) din capitală. Mai mulţi consilieri municipali sunt vizaţi şi riscă să fie sancţionaţi.

Şi, pentru că înainte de a ajunge în CMC, aceste proiecte sunt elaborate şi avizate pozitiv de funcţionari din cadrul primăriei, consilierii PAS insistă că şi aceştia trebuie să ajungă în vizorul oamenilor legii. În total ar fi vorba despre circa 63 de persoane.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE