Ion Sturza comentează demisia celor trei miniștri și crede că trebuie motivată. Fostul premier califică plecarea lui Revenco de la Interne drept „ o demisie de onoare motivată și politic”

691
0

Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul premier, Ion Sturza, susține că demisiile celor trei miniștri din Guvernul Recean nu sunt o surpriză pentru societate. Acesta crede că miniștrii de la Educație și cel al Infrastructurii  nu s-au descurcat bine și au avut multiple carențe și critici, plus o comunicare deficientă. Demisia lui Revenco de la Interne Sturza spune că este „ o decizie politică de onoare, care merită apreciată”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Trei dintr-o… ședință. Demisiile celor trei miniștri din guvernul de la Chișinău nu cred că au fost o surpriză. În cazul Ministerului Educației și cel a Infrastructurii, trebuie să recunoaștem că domnii miniștri nu prea s-au descurcat. Multiple carențe și critici, comunicare deficientă.

E o altă poveste în cazul doamnei Revenco de la Interne. Este o demisie de onoare motivată și politic. După tragicul incident de la Aeroport, urma să se întâmple. Deși până la ministru este o lungă linie de „comandă”, care încă stă chitic și așteaptă poate va trece.

Nu am cunoscut-o personal pe doamna Revenco. Dar am apreciat faptul că, în perioada cât a fost ministru, MAI a evitat scandalurile, razborcile și bârfele majore. Și asta la un minister care cred că după cel al Culturii este cel mai pasibil de așa ceva. Probleme, greșeli? Evident! Dar la banii și salariile pe care le au cei de la Interne este încă relativ bine”, scrie în postarea sa, fostul premier.

Potrivit lui, plecarea Anei Revenco este o decizie politică.

„Dar sper că va urma și una mai tehnică cu răspunsuri la întrebarea – cum a fost posibil? Deși sistemul de triere a funcționat și tipul a fost identificat ca periculos, tot ce a urmat se pare că este și rezultatul transferului AIC către Șor. Conform standardelor minime de securitate, trierea celor suspecți se face în încăperi separate, și nu la hurtă cu toți pasagerii. Iar centrul de comandă se află în proximitate, nu în subsol!

În cazul AIC, în locul acestor facilități s-a extins magazinul duty-free…

Ar fi cazul să menționăm și polițiștii din echipa de patrulare care au intervenit în mai puțin de două minute. Astfel s-a evitat se pare o tragedie și mai mare, cu luare de ostatici.

Repet, societatea așteaptă o analiză profesionistă a ceea ce s-a întâmplat. Să învățăm și să nu mai repetăm.

Deocamdată, asistăm la o decizie politică de onoare, care merită apreciată.”

Ion Sturza mai scrie că prin postarea sa el a presupus anumite lucruri, dar motivele pot fi altele.

„Asistăm la un caz cu totul ieșit din comun – demisia a trei miniștri la relativ scurt timp după numire. Ar fi corect ca cineva să vină cu o explicație pentru opinia publică”, a mai scris Sturza.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE