Sturza: „Vin dezastrele politice”. Fostul premier îndeamnă actuala guvernare să nu se „joace cu focul”

828
0

Fostul premier, Ion Sturza, îndeamnă actuala guvernare, către care se adresează cu formula „copii”, să nu se „joace cu focul” avertizând asupra faptului că „vin dezastrele politice”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Guvernarea actuală a câștigat alegerile cu promisiunea luptei cu corupția bazată pe reforma din justiție. Și cam atât. Această promisiune a fost cotată de electorat cu 70%! Trec anii și e frustrant pentru acei 70 la sută faptul că suntem cam tot pe acolo…

Vin dezastrele politice – alegerile locale, recesiunea economică, derapajele de la angajamentele cu UE și IFI. 70 vertiginos poate să se ducă spre…  Puțin apocaliptic? Sigur, dar e cu un cuvânt, nu cu un par”, scrie Sturza pe pagina sa de socializare.

Potrivit fostului şef al Guvernului de la Chişinău, sistemul vechi funcționează  prin interimate dubioase, iar pre-vettingul nu a „filtrat” nici măcar o duzină din miile de magistrați, societatea asistând la o „luptă intestinală” între grupările vechi şi noi.

Fostul premier se referă, în mod special, la conflictul între Procuratura Anticorupţie (PA) şi Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) la care asistă opinia publică din momentul în care unii au propus comasarea celor două instituţii.

„Intenționat, cineva bagă zâzanie între întregi instituții care trebuie să lupte. PA este hăituită de CNA cu suport politic, pentru a-i diminua și mai mult abilitățile și capacitatea de acțiune. Pretext nobil, trebuie să-i controlăm ca să nu facă abuzuri.

Și toți ridică ochii spre cer, de acolo vin indicațiile. Oare? Acel „cer” este primul interesat de reușita luptei și nicidecum de „victoria” unei grupări”, consideră Sturza.

În aceeaşi postare, fostul premier o vizează şi pe preşedinta Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, care se opune comasării celor două instituţii.

„Copii, dragilor, nu vă jucați cu focul, consolidați din punct de vedere operativ PA, limitați activitatea (dacă Olesea nu vrea mai mult) CNA la lecții despre buna purtare, înființați instanțe specializate pentru corupționeri, schimbați practicile și unii membri ai comisiilor Pre-vetting, apucați-vă de treabă și trimiteți pe bandă rulantă marii corupți la Pruncul… „Olesea” nu este un personaj concret. E un fenomen devenit narativ la Chișinău”, conchide fostul premier Ion Sturza.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE