În timpul atacului armat de la Aeroport a fost rănit şi un pasager. Cine este agresorul?

1016
0

Atacatorul, care a ucis doi oameni pe Aeroportul Internaţional Chişinău, este un cetăţean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani. Detaliile au fost oferite de prim-ministrul Dorin Recean, care a transmis condoleanţe familiilor celor două victime.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Guvernul va interveni cu ajutorul necesar”, a promis şeful Guvernului.

Potrivit lui Recean, după ce i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul ţării noastre, atacatorul era însoţit spre zona sterilă pentru a fi returnat, aşa cum prevede protocolul. În acel moment, individul a sustras arma din dotare de la angajatul Poliţiei de Frontieră şi a deschis focul. Poliţistul şi un angajat  din securitatea aeroportuară au fost ucişi. În urma atacului, un pasager a fost rănit și se află în îngrijirea medicilor.

„Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice. Poliția investighează cazul și va oferi toate detaliile”, a precizat şeful Cabinetului de miniştri, Dorin Recean.

Precizăm că anterior, şefa statului, Maia Sandu, a precizat în urma tragediei de la Aeroport că, la ora actuală, instituțiile statului sunt în alertă sporită, iar poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Precizăm că, în după amiaza zilei de vineri, 30 iunie un cetăţean străin, căruia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a provocat un atac armat în Aeroportul Internaţional Chişinău. Acesta a fost capturat, iar în timpul intervenţiei brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER a fost şi el rănit.

Toate zborurile au fost suspendate.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE