VIDEO// Ambasadorul Rusiei – convocat de urgență la MAEIE. Republica Moldova a fost amenințată direct de un exponent al regimului de la Kremlin 

951
0

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, este convocat în regim de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Decizia a fost anunțată după ce un exponent al regimului de la Kremlin a amenințat direct statul nostru cu un atac militar.

„Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova”, se arată în nota emisă de Ministerul de profil.

Mai exact este vorba despre Guvernatorul Hersonului numit de ruși, Vladimir Saldo, care, într-o postare video pe canalul său de telegram a numit, inclusiv Podul de la Giurgiulești ca următoarea țintă care ar putea fi vizată de obuzele ruse. El a făcut aceste declarații în contextul în care un pod din regiune a fost avariat în urma atacurilor armatei ucrainene.

„Încă un salut fierbinte. Cunoaștem coordonatele podurilor din regiunea Odesa și în Giurgiuleștii din Moldova, care au fost în componența Ucrainei, dar au fost transmise încă pe timpul regimului Iușcenko. Toate aceste coordonate sunt cunoscute. În scurt timp, va urma un răspuns foarte serios”, a amenințat Saldo, aflându-se pe podul avariat.

https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=3588862538102186&message_id=mid.%24cAAAABzUh_2WPFAqzeWI4sVKHSuTJ&thread_id=100004455644690

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE