„Curățenie în Parlament”. Fracțiunea „Șor” a încetat de drept, iar deputații acesteia au fost excluși din toate structurile legislative

636
0

Fracțiunea Partidului Politic „Șor” a încetat de drept, iar reprezentanții formațiunii au fost excluși din componența Biroului permanent al Parlamentului și din delegațiile parlamentare în organizațiile internaționale. Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței plenare joi, 22 iunie, un pachet de hotărâri în vederea executării Hotărârii Curții Constituționale prin care Partidul Politic „Șor” a fost declarat neconstituțional.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Haideți sa facem un pic de curățenie în Parlamentul Republicii Moldova. Înalta Curte a adoptat o decizie pe care noi suntem obligați să o îndeplinim și să curățim Parlamentul de elementele grupării criminale organizate pe care cu toții o cunoaștem. Cineva o să aibă astăzi supărări, dar asta mai puțin contează”, a remarcat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Cu majoritatea voturilor deputaților PAS, fracțiunea Partidului Politic „Șor” a încetat de drept, iar reprezentanții formațiunii au fost excluși din componența Biroului permanent al Parlamentului și din delegațiile Parlamentului Republicii Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și organizațiile parlamentare bilaterale. De asemenea, deputații au aprobat modificări în componența nominală a comisiilor permanente și a grupurilor parlamentare de prietenie.

Hotărârea Curții Constituționale, care a dictat scoaterea în afara legii și dizolvarea Partidului Politic „Șor”, a fost emisă pe 19 iunie curent. Conform Hotărârii reprezentanții și membrii Partidului Politic „Șor”, care la data pronunțării hotărârii respective exercită mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vor continua să-și exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiunii parlamentare. Prin aceeași decizie a Curții Constituționale, listele candidaților supleanți din partea Partidul Politic „Șor” în Parlament au fost declarate nule.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE