Scandalul procurorilor se amplifică. Șefa PA și-ar amenința subalternii într-o înregistrare video. Drăgălin: „Este autentică…”

714
0

Conflictul procurorilor pare să ia amploare. O nouă înregistrare audio a ajuns, miercuri, 14 iunie, în spațiul public, în care șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, le-ar spune subalternilor săi că nu are răbdare să intre în casa lor la 06.00 dimineața, să le pună cătușe și să-i trimită la închisoare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În replică, șefa PA, a confirmat veridicitatea înregistrării, dar a menționat că mesajul „este rupt din context” și le-a sugerat celor care au făcut această „scurgere de informații” să publice tot discursul ei.

„Înregistrarea audio, care a fost scursă astăzi este autentică. Este o porțiune a ședinței care a avut loc la 7 iunie 2023 ora 9:00 cu întregul colectiv al Procuraturii Anticorupție în sala de la etajul 5 din sediul CNA, unde nu au fost prezente persoane în afara colectivului PA (fără participarea ofițerilor CNA). Discursul meu a fost înregistrat ilegal fără cunoștința mea. Eu încurajez această persoană sau persoane să publice întregul discurs. Nu am de ce mă teme pentru că eu niciodată n-am spus ceva care nu sunt gata să spun și în public. Infractorii corupți au de ce se teme, pentru că noi avem înregistrări care demonstrează vinovăția lor”, a scris Drăgălin pe pagina sa de socializare.

Amintim că scandalul între procurori a luat amploare încă de săptămâna trecută, atunci când s-ar fi făcut scurgeri de informații pe un canal de telegram, iar un grup de ofițeri de la Centrul Național Anticorupție (CNA), ar fi scris o plângere comună pe numele șefei de la Anticorupție, acuzând-o de intimidare.

În cadrul unei intervenții live pe pagina sa de socializare, Drăgălin a expus filmul „conflictului” cu CNA, a dat asigurări că nu există niciun conflict între cele două instituții și că, de fapt, la mijloc ar fi o banală neînțelegere exagerată intenționat de „procurorii și ofițerii corupți” din cadrul celor două instituții, care „simt că le fuge pământul de sub picioare”  și sunt „interesați să creeze o percepție de haos”.

Asta după ce, anterior, șeful de la CNA, Iulian Rusu, a declarat în plenul Parlamentului că relațiile între instituția pe care o reprezintă și PA sunt „neclare”, iar acest lucru ar periclita investigarea cauzelor penale de rezonanță.

Săptămâna trecută, în emisia postului de televiziune „Vocea Basarabiei”, șefa statului, Maia Sandu, le-a sugerat celor doi șefi de la PA și CNA  „să se apuce de lucru”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE