Lilian Carp este candidatul PAS la fotoliul de primar al capitalei. Grosu: „Sarcina noastră este să recucerim  Chișinăul”

670
0

Deputatul Lilian Carp este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de luni, 12 iunie, de însuși Carp alături de colegii săi de partid.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În perioada imediat următoare, Lilian Carp va iniția consultările cu reprezentanții societății civile și dezbaterile publice asupra viitorului program electoral al municipiului Chișinău.

„Este important să înțeleagă toată lumea că municipiul Chișinău nu este al unei persoane sau al unui partid. În primul rând, trebuie să înțelegem că municipiul Chișinău, împreună cu oamenii care locuiesc aici, se confruntă cu anumite probleme reale care trebuie rezolvate. Problemele sunt multiple. Lucrările de fațadă nu mai pot să fie acceptate, împrumuturile de aproape patru miliarde de lei care au fost făcute în municipiul Chișinău sunt un mare semn de întrebare despre cum au fost investiți”, a menționat proaspătul candidat Lilian Carp, care s-a arătat convins că va găsi soluții reale pentru problemele capitalei.

Iar președintele Parlamentului, Igor Grosu, prezent la conferință, a vorbit despre necesitatea „recuceririi” Chișinăului.

„În 2019, din păcate, partida pro Kremlin a câștigat la Chișinău. Acest lucru a avut un impact negativ asupra Republicii Moldova, asupra perspectivei noastre de integrare europeană. Trebuie să spunem lucrurilor așa cum sunt. Sarcina noastră  în aceste alegeri este să recucerim Chișinăul și să-l întoarcem înapoi cetățenilor…  Din păcate, în acești ani, Chișinăul a intrat pe mâna forțelor pro Kremlin, prin exponentul acestor forțe – actualul primar al Chișinăului. Atenți, chiar dacă acesta și anturajul lui și cei din coloana a 5-a care l-au susținut și au încercat să-și schimbe părul, năravul a rămas același – pro Kremlin, pro propagandă, în intenția lor de a ne ține pe loc și de a opri procesul nostru de integrare europeană”, a comentat președintele Parlamentului Igor Grosu.

Grosu a mai menționat că PAS nu exclude colaborarea și negocierile cu alte  partide în contextul viitoarelor alegeri locale, însă cu o singură condiție.

„Noi suntem deschiși să discutăm cu forțele proeuropene veritabile, nu cu cameleonii. Cei care peste noapte s-au transformat  în europeni nu trec testul nostru. Va trebui să depunem tot efortul pentru a-l confrunta pe actualul exponent al Kremlinului, care nu are nimic comun cu integrarea europeană”, a reiterat Grosu.

Alegerile locale ar urma să fie organizate la toamnă.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE