Procurorii cer ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber

430
0

Procurorii cer ridicarea imunității parlamentare a deputatei fracțiunii „Șor”, Marina Tauber. Solicitarea a fost transmisă Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, care urmează să pregătească  un proiect de hotărâre în acest sens.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În adresa Parlamentului au parvenit trei cereri din partea Procuraturii Generale prin care se solicită „încuviințarea ridicării imunității deputatului în vederea arestării și transmiterii cauzei în judecată”.

Deputata „Șor” este cercetată pentru „acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat în formă prelungită”, fiind vorba despre campania electorală în cadrul alegerilor parlamentare noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți din noiembrie 2021.

A doua cerere vizează cauza penală pe numele Marinei Tauber, cercetată, inclusiv,  pentru  „acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat inclusiv în perioada 13 iulie 2022 – 1 mai 2023.

Iar a treia cerere a fost expediată în contextul cauzei penale pe faptul falsificării  rapoartelor financiare privind finanțarea campaniei electorale în perioada alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți din noiembrie 2021.

La ora actuală, Marina Tauber se află în arest la domiciliu. Precizăm că aceasta a fost reținută în dimineața zilei de luni, 1 mai, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Femeia a fost încătușată înainte de a se îmbarca în avionul care urma să zboare spre Israel, acolo unde se ascunde șeful său de partid, Ilan Șor, condamnat recent la 15 ani de pușcărie în R. Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE