Cu o avere nejustificată de aproape 3 milioane, un consilier de la Comrat riscă să ajungă pe banca acuzaților și să fie lipsit de mandat  

366
0

Un consilier municipal din Comrat riscă să fie lipsit de mandat și chiar să ajungă pe banca acuzaților după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele său, identificând că acesta deține surse financiare nejustificate  în valoare de 2 milioane 844 mii de lei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Este vorba despre consilierul din cadrul Consiliului Municipal Comrat, Stepan Cara, care, potrivit inspectorilor ANI, a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale, iar diferența substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat a fost identificat pentru perioada august 2016 – mai 2022.

Potrivit ANI, consilierul vizat a recepționat, în luna martie 2023, solicitarea inspectorului de a prezenta explicații și informații privind eventuala diferență substanțială stabilită, însă acesta nu a dat curs solicitării și nu s-a folosit de dreptul de a-și expune punctul de vedere până în prezent.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, atunci urmează să fie sesizată autoritatea competentă în vederea încetării mandatului de consilier. De asemenea, acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv funcția de consilier pe o perioadă de trei ani.

Totodată, ANI va transmite prezenta cauză în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

În vederea determinării existenței elementelor unei infracțiuni, actul de constatare și informațiile acumulate în cadrul controlului urmează a fi remise organului de urmărire penală conform competenței.

De menționat că subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE