Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău va fi convocat la MAEIE: „Un limbaj inacceptabil”

603
0

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Diplomatul va trebui să prezinte explicațiile de rigoare în raport cu ultimele declarații ale vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, care au fost calificate drept „denigratoare” și „inacceptabile” la Chișinău.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu va comenta limbajul absolut inacceptabil al declarațiilor unor oficiali ruși, expuse astăzi, dar subliniem faptul că ambasadorul Federații Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la minister pentru a i se cere explicații pe marginea afirmațiilor ce vizează țara noastră”, se menționează într-un comunicat al MAEIE.

Precizăm că fostul președinte al Federației Ruse, actualmente vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a ridiculizat ultimele declarații ale premierului R. Moldova, Dorin Recean, pe care l-a numit „caricatură” și a pus la îndoială existența Republicii Moldova ca stat. Asta după ce Dorin Recean a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că autoritățile moldovenești au întocmit o „listă neagră” cu cetățeni și oficiali ruși  care nu pot intra în țara noastră, inclusiv liderul de la Kremlin – Vladimir Putin.

„O creatură misterioasă pe nume Recean a spus că nici președintele Rusiei, nici oficialii ruși nu vor putea intra în țara sa – Moldova. Ei bine, în primul rând, nimeni nu merge acolo acum. Poate cândva mai târziu…  Și, în al doilea rând, nu mai există o astfel de țară…”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE