Amenzi și avertizări pentru nerespectarea cotei de 50% în limba română. Mai mulți distribuitori media au nimerit sub sancțiuni

383
0

Mai mulți distribuitori de servicii media audiovizuale de televiziune au fost sancționați pentru nerespectarea cotei de 50% în limba română, a drepturilor de autor sau a listei „must carry”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Distribuitorul de servicii media audiovizuale de televiziune „OLDIMA” SRL a fost sancționat cu 14 000 lei și o avertizare publică pentru trei încălcări. Distribuitorii „TV-BOX” SRL și „TVOTT” SRL au fost avertizați public pentru că  mai puțin de jumătate din posturile retransmise sunt în limba română.

Distribuitorul „TERINIS-PLUS” SRL a fost  avertizat public deoarece nu a difuzat un post de televiziune obligatoriu spre includere în grila TV. Decizia a fost luată în cadrul ultimei ședințe a  Consiliului Audiovizualului (CA).

Astfel, cele 3 încălcări admise de „OLDIMA” SRL vizează modificarea ofertei de servicii media aprobate fără acordul consiliului, neprezentarea, la solicitarea CA, a contractelor adiționale încheiate cu mai multe posturi TV retransmise și omiterea din grila de programe a unui post TV obligatoriu spre retransmisiune. Prin urmare, membrii CA au votat pentru aplicarea a două amenzi în mărime de 7000 lei fiecare pentru primele două încălcări și o avertizare publică pentru cea de-a treia.

Controlul a vizat respectarea ofertelor de servicii media audiovizuale retransmise de distribuitori, a drepturilor de autor și a celor conexe, a cotei de 50% de servicii media în limba română și cu subtitrare/dublare în limba română, a listei serviciilor media audiovizuale „must carry” și a prevederilor art. 17 – Protejarea spațiului audiovizual național.

Precizăm că zece distribuitori de servicii media audiovizuale au fost supuși acestui control.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE