Maia Sandu în Parlament: „Moldova nu este în pericol ca războiul să vină pe teritoriul țării noastre”

771
0
Foto: ZonadeSecuritate.md

Republica Moldova nu este în prezent în pericol ca războiul să vină pe teritoriul țării noastre. Acest lucru a fost garantat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care, vineri, 17 martie,  a efectuat o vizită surpriză în Parlament și a ținut un discurs de la tribuna centrală.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Iar dacă armata rusă nu poate ajunge pe teritoriul Moldovei, agenții Kremlinului fac totul pentru destabilizarea situației pe interior.

„Armata rusă nu poate ajunge aici atât cât Ucraina se ține pe picioare și apără și Moldova. Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru eroismul lor și dragostea lor de libertate. Anume pentru că armata rusă nu poate ajunge pe teritoriul țării noastre, Kremlinul încearcă să destabilizeze situația din interior, plătind cu bani murdari hoții din Moldova.  Dar instituțiile noastre lucrează foarte serios pentru prevenirea acestor încercări de destabilizare… Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă”, a declarat Maia Sandu de la tribuna centrală a Parlamentului.

În acest context, șefa statului i-a îndemnat pe cetățeni să nu creadă valului de minciuni și provocări și să aibă încredere în instituțiile statului.

„Cetățenii noștri sunt supuși unui val de minciuni fără precedent, anume pentru a produce panică și neîncredere. Minciunile nu se vor opri. Planul lor de a nimici Moldova nu s-a încheiat. Dar, nu vor reuși. Dragi cetățeni, să fim atenți la informațiile pe care le auzim și să avem încredere doar în informații oficiale. Instituțiile noastre au arătat în această perioadă că știu să protejeze interesul cetățenilor. Să credem instituțiilor statului și nu criminalilor”, i-a îndemnat șefa statului pe cetățenii săi.

De asemenea, Maia Sandu a solicitat instituțiilor statului să lupte cu propaganda „care intoxică oamenii” și să asigure informarea corectă, clară și la timp, a cetățenilor. Mai mult, Maia Sandu a menționat că, la ora actuală, se lucrează la  elaborarea unei strategii de securitate care să întărească capacitatea de apărare a Republicii Moldova.

„O asemenea strategie a lipsit prea mult timp. Totodată, solicit Guvernului să continue construcția de instituții puternice care pot asigura ordinea și securitatea. Aștept de la Guvernul Recean să acționeze ferm pentru a opri orice tentativă de destabilizare a țării, dar și să vină cu acțiuni rapide de susținere a economiei”, a indicat președinta Maia Sandu.

Șefa statului a reamintit că Moldova nu este singură în fața provocărilor  și că se bucură de susținerea și respectul „țărilor libere și puternice ale lumii”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE