Șefa statului cere crearea unei Curți Anticorupție care să investigheze corupția mare, inclusiv din sistemul justiției

461
0

Șefa statului cere Guvernului și Parlamentului să creeze o Curte Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Maia Sandu a făcut această solicitare vineri, 17 martie, de la tribuna centrală a Parlamentului, în contextul necesității de „curățare” a sistemului justiției.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol la adresa Moldovei. Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze țara. În acești 2 ani justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o… Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui, vom reuși să corectăm răul făcut țării noastre”, a menționat Maia Sandu, referindu-se la rezistența din interiorul sistemului la reformele impuse de actuala guvernare. Totodată, șefa statului i-a avertizat pe toți cei care se opun că schimbările se vor produce indiferent de cât de mare va fi rezistența.

„Rezistența din sistem la această curățare era de așteptat. Cei corupți, cei deprinși cu comenzi la telefon, cei obișnuiți cu mita nu vor să-și schimbe năravul sau, și mai mult, să fie pedepsiți pentru ce au făcut. Dar asta nu ne va opri. Pentru moldoveni dreptatea este esențială. Oricât de complicat ar fi, vom duce la capăt curățarea justiției”, a garantat Maia Sandu.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE