VIDEO// Guvernul va revizui modalitatea de acordare a subvențiilor în agricultură

504
0

 Un mesaj de susținere a ramurii agricole a fost exprimat de prim-ministrul Dorin Recean la Adunarea Generală a Asociației „Forța Fermierilor”, desfășurată la Chișinău azi, 17 februarie 2023, în incinta Institutului Muncii. Evenimentul a întrunit conducerea Asociației, membri ai Guvernului și Legislativului, agricultori și fermieri din țara noastră.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În mesajul transmis agricultorilor, premierul Dorin Recean a menționat că Guvernul va dezvolta ramura agricolă, în pas cu măsurile de creștere economică și investițională, de planificare a dezvoltării regionale și sporire a productivității muncii în toate domeniile. Potrivit premierului, accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va contribui la deblocarea fondurilor adiționale destinate, inclusiv susținerii producătorilor și exportatorilor agricoli.

„Agricultura este mai mult decât o afacere, face parte din cultura noastră socială. Odată cu schimbările climatice, agricultura este supusă mai multor riscuri, de aceea este necesar să creștem productivitatea agricolă și să contribuim la sporirea accesibilității fondurilor investiționale în agricultură. Vom rezolva problemele pas cu pas, vom insista ca subvențiile să fie alocate pentru creșterea productivității, iar accelerarea procesului de integrare în UE ne va oferi posibilitatea să accesăm mai multe fonduri și investiții în domeniul agricol”, a declarat premierul Dorin Recean.

De asemenea, prim-ministrul a menționat că Guvernul va revizui modalitatea de acordare a subvențiilor în agricultură, astfel încât să fie avantajați producătorii mici și mijlocii.

Directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a mulțumit premierului Recean pentru deschiderea manifestată și a reiterat necesitatea de intervenție rapidă a Executivului pentru adoptarea unor măsuri adiționale de susținere a ramurei agricole.

Ne bucurăm că prima ședință publică a noului prim-ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean, se întâmplă aici, în cadrul Adunării Asociației „Forța Fermierilor”. În nouă luni de activitate, am reușit să contribuim la adoptarea Legii cu privire la rambursarea TVA și a proiectului privind subvenționarea în agricultură și mediul rural. Ne dorim o ramură agricolă europeană și ne bazăm pe susținerea Guvernului în atingerea acestui obiectiv”, a menționat Alexandru Slusari.

Între principalele revendicări ale Asociației, au fost menționate majorarea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii până la cel puțin trei miliarde lei, prioritizarea subvenționării fermierilor mici și mijlocii, deblocarea fondurilor europene pentru compensarea pierderilor agricultorilor, ajutor în formă de motorină.

Premierul Dorin Recean a menționat că Guvernul va continua dialogul activ cu agricultorii și a reiterat deschiderea Executivului în procesul de transformare și dezvoltare a agriculturii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE