Slusari îi dă replică proaspătului candidat desemnat la funcția de premier

712
0

Alexandr Slusari îl invită prin intermediul paginii sale de socializare pe candidatul la funcția de premier, Dorin Recean,  la adunarea generală a Asociației „Forța Fermierilor”, care va avea loc pe 17 februarie, unde vor participa circa 300 de agricultori și a fost invitată, anterior, și Natalia Gavrilița. Invitația este făcută după ce Recean nu a invitat și fermierii la întâlnirea cu reprezentații mediului de afaceri din R. Moldova, care a avut loc azi, 13 februarie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Într-o postare pe pagina sa de socializare, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Dorin Recean, informează publicul că a discutat astăzi cu reprezentanții mediului de afaceri din R. Moldova.

„Dezvoltarea economică este prioritatea mea imediată. Vom sprijini dezvoltarea afacerilor și creșterea investițiilor, ca să creăm locuri de muncă, salarii mai mari și să contribuim la dezvoltarea comunităților din întreaga țară”, scrie în postare Dorin Recean.

Drept replică la acțiunea premierului desemnat, fostul vicepreședinte al Parlamentului, directorul executiv al Asociației „Forța fermierilor”, Alexandr Slusari, susține că, din păcate, la întâlnirea lui Dorin Recean cu reprezentanții mediului de afaceri a văzut un cerc îngust de participanți.

„Regret că nu au fost invitate asociațiile profesionale din domeniul agroindustrial, care asigură aproape jumătate din exportul R. Moldova, generează  peste 30 de procente din locurile de muncă și contribuie direct la 21 % din PIB. Doar importul anual al motorinei, fertilizanților, produselor de uz fitosanitar, pieselor de schimb și al altor resurse necesare pentru producere agricolă asigură încasarea veniturilor în forma de TVA și accize la vamă de peste 5 mlrd lei”.

Potrivit lui Slusari, sectorul agroindustrial a fost cuprins anul trecut de cea mai mare criza în istoria Republicii Moldova.

„ Agricultorii au fost afectați concomitent de seceta severă, majorarea esențială a costurilor de logistică în urma războiului, embargoul rusesc, scumpiri exorbitante la resurse, credite și prețuri derizorii la materia primă. Producția ieftină din Ucraina a influențat așa încât mai mulți producători agricoli acum își vând cerealele și floarea-soarelui sub prețul de cost. Fermierii mici practic nu au resurse pentru lucrări de primăvară de eficiență minimală”, susține Slusari.

Politicianul crede că, „în asemenea circumstanțe, probabil era firesc ca domnul Recean să găsească timp pentru întâlnirea cu reprezentanții ramurii strategice. Mai ales că predecesorul lui (n.r. Natalia Gavrilița) permanent evita astfel de întruniri”.

Alexandr Slusari îl informează prin intermediul paginii sale de socializare pe candidatul la funcția de premier, Dorin Recean, că „Asociația „Forța Fermierilor” are pe data de 17 februarie 2023 adunare generală la care vor veni circa 300 de agricultori și la care am invitat-o, anterior, pe doamna Gavrilița. Invitația noastră este în vigoare și pentru domnul Recean”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE