Noi cerințe la etichetarea produselor alimentare. Una dintre aceastea este indicarea mențiunii „Hrănit fără organisme modificate genetic”

894
0

Astfel consumatorii vor avea acces la informații mai detaliate despre produsele alimentare achiziționate. În acest sens, Guvernul a aprobat completarea și perfecționarea cadrului normativ național cu prevederi ce țin de etichetarea substanțelor sau ingredientelor care cauzează alergii sau intoleranţă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, operatorii din domeniul alimentar vor fi obligați să ajusteze etichetele cu prevederi explicite privind țara de origine a produsului, pentru cazurile în care ingredientul primar are o  altă origine decât produsul finit.

O cerință voluntară de etichetare este indicarea mențiunii „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”, pentru carnea de pasăre/porcină și produsele cu un conținut mai mare de 50% de carne, precum și pentru ouăle de consum.

Furnizarea informaţiilor referitoare la produsele alimentare urmăreşte asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a sănătăţii şi intereselor consumatorilor. Cetățenii vor putea face o alegere în cunoştinţă de cauză, ţinând cont de consideraţii de ordin sanitar, economic, ecologic, social şi etic.

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE