Serviciul Vamal are un vechi nou director. Mai multe demisii și desemnări la prima ședință a Cabinetului Recean

657
0

 Miniștri din noua componență a Guvernului condus de Dorin Recean s-au întrunit în prima ședință de mandat. Prima chestiune de pe ordinea de zi a vizat remanierile de cadre din structura guvernamentală.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Primul a fost demis din funcție, în baza cererii depuse, secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan. Imediat după ce a fost aprobată demisia acestuia, ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu, a propus numirea lui Talmazan în funcția de director al Serviciului Vamal. Funcție, care, de facto, nu este nouă pentru fostul secretar general al Guvernului, întrucât, anterior, el a mai ocupat această poziție.

„Domnul Talmazan este un specialist bine cunoscut în domeniul juridic. Anterior a ocupat o  serie de funcții  atât în sectorul public, cât și în sectorul privat. Revine în funcția de director al Serviciului Vamal. El este foarte calificat pentru a ocupa această funcție”, a argumentat ministra Sirețeanu.

„Nu vă felicităm, dar vă dorim mult succes și perseverență. Așa cum am spus, obiectivul Guvernului este să avem ordine, disciplină și integritate în instituțiile publice. Știm că există foarte mare presiune pe Serviciul Vamal. Acolo trebuie să creștem eficiența la maxim și, evident, întotdeauna să atragem atenția la integritatea din sistem. Mulțumim, spor la treabă”, a comentat premierul Dorin Recean.

În locul lui Talmazan în funcția de secretar  general al Guvernului a fost desemnat Artur Mija.

„Vreau să spun că Artur Mija are o experiență foarte bună de organizare. Are rolul să organizeze Cancelaria de stat și prin asta să inducă același sistem de organizare în alte instituții publice, astfel ca aceste instituții publice să fie eficiente și integre”, a comentat premierul Recean.

În cadrul aceleiași ședințe de Guvern, Ana Mardare a fost eliberată din funcția de secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Noua ministră de profil, Lilia Dabija, a ținut să-i mulțumească:

„Îi mulțumim doamnei Mardare pentru sprijinul dumneaei în implementarea unui proiect de anvergură „Satul European” și altor proiecte de dezvoltare regională și-i dorim succese pentru activitatea ulterioară”.

La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost numit un director general adjunct nou. Este vorba despre Mihail Jereghi, care până acum a ocupat funcția de șef al Direcției juridice în cadrul aceleiași instituții. Anterior, a activat în cadrul MAI și Agenției pentru protecția consumatorului.

Totodată, Cabinetul de miniștri a aprobat demisia lui Elic Lujanschi din funcția de șef adjunct al Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat și a desemnat-o în locul acestuia pe Aliona Castraveț.

Guvernul Recean a fost învestit joi, 16 februarie, cu votul a 62 de deputați.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE