Maia Sandu a fost desemnată personalitatea europeană a anului 2022 în cadrul premiilor Trombinoscope din Franța

360
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată Personalitatea europeană a anului 2022 de juriul Trombinoscope, anuarul lumii politice din Franța. Premiul a fost înmânat joi, 16 februarie, Ambasadoarei Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, în prezența juriului și editorului Trombinoscope, Francois-Xavier d’Aillieres, a reprezentanților presei franceze, și a personalităților politice marcante de la Paris, printre care Președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, și Prim-ministra Franței, Elisabeth Borne.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Printre premianții distinși cu premiul „personalitatea europeană a anului” sunt Angela Merkel (2020), Christine Lagarde și Ursula Von der Leyen (2019), Federica Mogherini (2016) și alții.

Într-un mesaj video adresat celor prezenți la ceremonie, șefa statului le-a mulțumit pentru aprecierea eforturilor Republicii Moldova de a rămâne parte a lumii libere și a avansa pe parcursul nostru european.

Premiile Trombinoscope sunt premii anuale, acordate politicienilor și personalităților din viața publică franceză și europeană. Începând cu anul 1992, Trombinoscope premiază personalități politice care s-au marcat prin activitate și profesionalism politic.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE