4 ani și jumătate de închisoare pentru femeia care a tamponat mortal o minoră pe trecerea de pietoni în raionul Fălești. Instanța a mai dispus și încasarea din contul inculpatei a sumei de 950 000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral

438
0

Pe 2 decembrie 2022, dimineața, o femeie în vârstă de 24 de ani, aflându-se la volanul unui automobil pe un traseu din raionul Fălești, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, precum existenţa altor participanţi la trafic, contrar Regulamentului circulaţiei rutiere, s-a încadrat în manevra de depăşire a unui alt automobilul, cu ieşirea pe banda de circulaţie în sens opus, şi, ca rezultat, a tamponat cu partea frontală a automobilului un pieton, care s-a dovedit a fi o minoră. Potrivit raportului de expertiză judiciară, minorei i-au fost cauzate traume incompatibile cu viața, care au dus la deces.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Azi, 20 februarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.

Astfel, potrivit sentinței, o tânără în vârstă de 24 ani, a fost recunoscută vinovată de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art. 264 alin.(3) din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 6 luni, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatei, în beneficiul succesorilor părții vătămate, a sumei de 950 000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral, cauzat prin săvârșirea infracțiunii și încasarea în beneficiul statului a sumei de 2625,8 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii. În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE