„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea…” Membrii Guvernului Recean au depus jurământul la Președinție

679
0

După ce a primit vot de încredere în Parlament, proaspătul prim-ministru, Dorin Recean, precum și membrii Cabinetului său au depus jurământul de credință în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Aveți de administrat treburile țării într-o perioadă foarte dificilă, marcată de multiple crize. Așteptările față de dumneavoastră sunt foarte mari. Republica Moldova trebuie nu doar să reziste, dar și să se dezvolte. Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare în pofida crizelor”, a declarat Maia Sandu în timpul ceremoniei de depunere a jurământului.

Președinta a menționat că cetățenii țării rămân îngrijorați, iar noul Cabinet trebuie să răspundă tuturor îngrijorărilor, să comunice deschis cu oamenii și să informeze clar despre tot ceea ce face. Maia Sandu a insistat pe necesitatea îmbunătățirii condițiilor de trai ale oamenilor și consolidarea securității țării.

„Războiul din Ucraina continuă și acest război implică riscuri și pentru noi. Amenințările la adresa țării noastre rămân ridicate, tentativele de destabilizare sunt o realitate și pentru instituțiile noastre reprezintă o adevărată provocare. Am încrederea că vom menține pacea și ordinea în țara noastră, vom proteja cetățenii Republicii Moldova și pe toți oamenii care trăiesc aici”, a menționat Sandu.

De asemenea, în sarcina noului Guvern se înscrie intensificarea eforturilor de curățare a justiției. „Avem responsabilitatea în fața oamenilor să facem dreptate în țara noastră. Este este una dintre promisiunile noastre în fața cetățenilor și ne vom ține de cuvânt. Oricâte blocaje și rezistență ar fi, schimbările din justiție trebuie să fie continuate și accelerate”, a subliniat Maia Sandu.

La finalul discursului său, președinta i-a mulțumit Nataliei Gavrilița și colegilor care pleacă din Guvern pentru „efortul extraordinar pe care l-au depus în cele 18 luni de mandat”.

Precizăm că tot joi, 16 februarie, noul Cabinet de Miniștri condus de Dorin Recean a primit vot de încredere în Parlament. În mare parte, componența Guvernului nu a suferit mari schimbări și au fost operate unele restructurări la nivel de ministere.

Printre prioritățile menționate de noul prim-ministru se numără asigurarea disciplinei și ordinii în instituțiile statului,  dezvoltarea economică, asigurarea păcii și stabilității.

„Moldova are vulnerabilități în contextul războiului din Ucraina și aceste vulnerabilități trebuie tratate cu maximă atenție. Sectorul securității trebuie întărit, iar activitatea celor care vor să aducă aici războiul trebuie contracarată drastic, conform legii”, a declarat proaspătul premier, Dorin Recean.

Precizăm că fosta șefă a Executivului, Natalia Gavrilița, a anunțat, vineri, 10 februarie, că se retrage din funcție.  Natalia Gavrilița nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, nu a specificat care au fost motivele deciziei anunțate și nici calitatea în care va rămâne, dacă va rămâne, în continuare alături de guvernarea PAS.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE