O rachetă a tranzitat spațiul aerian al Republicii Moldova. MAEIE a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov

881
0

O rachetă rusească a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina, anunță printr-un comunicat Ministerul Apărării al R. Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, structurile responsabile din cadrul instituției au detectat, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.

Ministerul Apărării menționează că, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm violarea spațiului aerian al Republicii Moldova.

Despre tranzitarea unei rachete rusești deasupra teritoriului R. Moldova a anunțat  și șeful administrației regiunii Nicolaev, Ucraina,Vitali Kim, prin canalul său de Telegram.

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență la MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a indica părții ruse încălcarea inacceptabilă a spațiului nostru aerian prin survolarea teritoriului suveran al Republicii Moldova de o rachetă rusească în cursul zilei de astăzi.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene notează că partea rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei, iar atacurile cu rachete asupra țării vecine afectează direct și negativ cetățenii țării noastre.

„Respingem cu tărie acțiunile și declarațiile recente neprietenoase în raport cu Republica Moldova, fapt considerat absolut inacceptabil de către poporul nostru. Chemăm Federația Rusă să oprească agresiunea militară asupra țării vecine care cauzează numeroase pierderi de vieți omenești și distrugeri materiale”. – a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe.

Amintim că de la începutul războiului ruso-ucrainean, trei rachete lansate de pe nave ruse din Marea Neagră asupra Ucrainei au traversat spaţiul aerian al R. Moldova. Și atunci ambasadorul Rusiei a fost convocat la MAEIE pentru a oferi explicații.

La începutul acestui an, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut Occidentului sisteme de monitorizare și apărare a spațiului aerian.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE