Trei ținte aeriene au survolat spațiul aerian al R. Moldova. Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a oferi o explicaţie

598
0

Ministerul Apărării informează pe pagina sa oficială – army.md – că luni, 10 octombrie, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

  • localitățile Ciornaia-Moghilev Podolsk (Ucraina) — Rîbnița — Soroca — Moghilev Podolsk.
  • Ciornaia — Voronovka (Ucraina) — Rîbnița — Rudi (Soroca)
  • Ciornaia (Ucraina) — s. Popencu (Republica Moldova) — Florești — în direcția Ucrainei

Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”.

Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.

„Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime”, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Rachete ruse care au lovit luni Ucraina au încălcat spaţiul aerian al Republicii Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă britanice, trei rachete de croazieră lansate de Rusia au traversat spaţiul aerian moldovenesc luni dimineaţă.

„Trei rachete lansate de pe nave ruse din Marea Neagră asupra Ucrainei în această dimineaţă au traversat spaţiul aerian al Moldovei. Am dispus ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a oferi o explicaţie”, a scris pe Twitter ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE