Trei ținte aeriene au survolat spațiul aerian al R. Moldova. Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a oferi o explicaţie

287
0

Ministerul Apărării informează pe pagina sa oficială – army.md – că luni, 10 octombrie, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

  • localitățile Ciornaia-Moghilev Podolsk (Ucraina) — Rîbnița — Soroca — Moghilev Podolsk.
  • Ciornaia — Voronovka (Ucraina) — Rîbnița — Rudi (Soroca)
  • Ciornaia (Ucraina) — s. Popencu (Republica Moldova) — Florești — în direcția Ucrainei

Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”.

Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.

„Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime”, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Rachete ruse care au lovit luni Ucraina au încălcat spaţiul aerian al Republicii Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă britanice, trei rachete de croazieră lansate de Rusia au traversat spaţiul aerian moldovenesc luni dimineaţă.

„Trei rachete lansate de pe nave ruse din Marea Neagră asupra Ucrainei în această dimineaţă au traversat spaţiul aerian al Moldovei. Am dispus ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a oferi o explicaţie”, a scris pe Twitter ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT