15 organizații locale din regiunea centru se vor implica activ în prevenirea corupției

221
0

15 organizații locale din regiunea centru, inclusiv Gazeta de Chișinău, vor desfășura activități de prevenire și sensibilizare a publicului larg cu privire la fenomenul și impactul corupției în localități. Organizațiile vor benefica de suport financiar oferit  în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, co-finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Partener al proiectului în Regiunea de Dezvoltare Centru este Centrul „CONTACT”, care implementează proiectul „Societatea civilă împotriva corupției”.

Organizațiile au fost selectate urmare a apelului de Granturi Locale cu privire la prevenirea corupției la nivel locale, la care s-au înscris peste 30 de ONG-uri din regiunea centru. Din numărul total de candidați, au fost selectate 15 organizații, care au respectat cerințele și scopul apelului. Prin urmare, organizațiile finaliste vor beneficia de aproximativ 350.000 euro.

Joi, 19 ianuarie 2023, Centrul CONTACT, în calitate de partener regional, a semnat contractele de grant cu organizațiile locale.

În cadrul întâlnirii, Valerian Tăbîrță, Manager de granturi în cadrul Centrului CONTACT, a precizat că Centrul CONTACT va oferi suport organizațiilor locale partenere în implementarea proiectelor pe tot parcursul anului 2023. Organizațiile selectate vor fi capacitate și vor beneficia de un program de mentorat în dezvoltare organizațională, managementul financiar, comunicare, politici anticorupție etc.

„Suntem convinși că prin inițiativele locale lansate de Organizațiile Societății Civile vom putea implica cetățeni, în special tineri, în prevenirea corupției și vom putea contribui la eforturile Autorităților Publice de a dezvolta și îmbunătăți politicile locale anticorupție și de integritate”, a menționat Valerian Tăbîrță.

Vedeți mai jos lista organizațiilor selectate și scurta descriere a proiectelor locale, care vor fi desfășurate pe parcursul anului 2023.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT