Spînu nu cedează. Dosarul împotriva primarului Ceban a fost pus pe rol: „Va trebui să răspundă pentru toate minciunile”

490
0

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, nu cedează. Acesta insistă ca primarul Ceban să-i ceară scuze publice. Dosarul cu privire la „apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale” împotriva lui Ceban a fost pus pe rol. Prima ședință de judecată urmează să aibă loc în luna martie curent.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Despre aceasta a anunțat înuși Andrei Spînu pe pagina sa de socializare.

„Prieteni, vă informez că adresarea mea în judecată împotriva primarului general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a fost pusă pe rol… Acest personaj va trebui sa răspundă pentru toate minciunile aruncate împotriva mea. Mergem înainte”, a comentat Andrei Spînu.

Primarul Ion Ceban nu a comentat situația. Atunci când i-a fost transmisă cererea prealabilă de chemare în judecată, purtătoarea sa de cuvânt menționa că „este o procedură obișnuită care va fi examinată și se va acționa în conformitate cu cadrul legal”.

Amintim că, ministrul Andrei Spînu a anunțat încă de la începutul lunii noiembrie trecut că intenționează să ceară dreptate în judecată după ce primarul general al capitalei, Ion Ceban, a lansat acuzații grave la adresa lui în platoul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. Fostul socialist, Ion Ceban, declara atunci că moldovenii sunt delapidați de milioane în baza unei „scheme” de achiziție a gazului care ar fi fost pusă la cale de ministrul responsabil Andrei Spînu. Ceban menționa că are și probe pe care este gata să le divulge, ba mai mult, primarul susține că a și fost amenințat să nu facă acest lucru.

Mai precizăm că, anterior, Spânu declara că va cere în instanță achitarea și compensarea, în calitate de prejudiciu moral, a sumei de 1 leu. Totodată, spunea că va insista ca edilul capitalei să măture primăria capitalei în interes public timp de un an de zile.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE