Bunuri în valoare de trei milioane de lei, inclusiv un Lexus, sechestrate de ARBI

183
0

Pe parcursul săptămânii trecute, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de aproape trei milioane de lei. Printre bunurile indisponibilizate, în baza a trei delegații ale procurorilor și ofițerilor de urmărire penală, sunt un Lexus, două capitaluri sociale, două încăperi locative și un teren agricol. În prezent, Agenția are în procedură 175 de delegații pe 124 de cauze penale în privința a 283 de subiecți.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat o expertiză judiciară, în procedură fiind alte 61 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 336 de cauze penale. Săptămâna precedentă au fost expediate în adresa ARBI două delegații pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele.

Potrivit procurorilor, la linia națională anticorupție au fost recepționate, săptămâna trecută,  41 de apeluri, iar în penitenciare se află 13 persoane, arestate în dosarele CNA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT