Trenul Victoriei de pe cursa Chișinău-Kiev inclus în topul „celor mai bune rute feroviare care merită să fie încercate în anul 2023”

247
0

Potrivit articolului publicat de „Lonely Planet” – cea mai mare companie de ghiduri de călătorie din lume, trenul de pe cursa Chișinău-Kiev, denumit și Trenul Victoriei, este recomandat întregii lumi pentru călătorii incitante.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Editura mai precizează că traseul include o oprire la gara Ungheni din vestul Moldovei, de unde se poate face conexiunea cu Iași, România – cale strategică pentru ucrainenii care vor să se strămute în Europa, anunță Calea Ferată din Moldova.

Amintim că trenul de pe cursa Chișinău-Kiev circulă zilnic conform următorului grafic:

17.02 Plecarea din Kiev, ajunge la Chișinău la ora 10.38

17.45 Plecarea din Chișinău, ajunge la Kiev la ora 11.48

Precizăm că, de-a lungul traseului, trenul face opriri în următoarele stații feroviare: Kozeatîn, Vinnița, Jmerînka, Bar, Kopai, Kotiujari, Vendiciani, Moghilev-Podolsk, Vălcineț, Ocnița, Bălți (oraș), Ungheni.

Durata călătoriei într-o direcție este de aproximativ 17 ore. Costul unui bilet de călătorie este între 870 și 1260 de lei, în funcție de clasa de confort.

Bilete pot fi cumpărate la casele Gării Feroviare. Pentru mai multe informații puteți apela la numărul 14010.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT