Liliana Vițu, despre vulnerabilitățile CA: Domeniile site-urilor nu aparțin instituției

239
0
Sursa foto: realitatea.md

Domeniile site-urilor Consiliul Audiovizulului (CA) nu aparțin instituției, ci unui i-tist. Despre aceasta a menționat în cadrul Telegram Talks, președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu. De asemenea, ea a mai vorbit și despre alte vulnerabilități ale CA.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Stăteam pe sistem de antivirus Kaspersky. Poșta noastră era pe yandex.ru când am intrat în funcție. Vă dau exemple de slăbiciuni alte instituției. Când stai pe yandex.ru de ani de zile, când ai domenii de site care nu-ți aparțin – administratorul final al site-ului nu ești tu. Nici până acum domeniile CA, CCA și Audiovizual nu aparțin Consiliului Audiovizualului, ci aparțin unei persoane din IT. Mie aceasta îmi pare o slăbiciune a instituției”, a relatat Liliana Vițu.

Totuși, Liliana Vițu a spus că CA lucrează în direcția înlăturării vulnerabilităților respective și încearcă, „încetul cu încetul”, să rezolve problemele.

Până la sfârșitul anului, Parcul IT va fi modernizat și securizat. Am luat deja numite măsuri pentru securizare, inclusiv pentru poșta electronică. Și cu site-urile sper să rezolvăm situația”, a mai menționat președinta CA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT