Liliana Vițu, despre vulnerabilitățile CA: Domeniile site-urilor nu aparțin instituției

529
0
Sursa foto: realitatea.md

Domeniile site-urilor Consiliul Audiovizulului (CA) nu aparțin instituției, ci unui i-tist. Despre aceasta a menționat în cadrul Telegram Talks, președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu. De asemenea, ea a mai vorbit și despre alte vulnerabilități ale CA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Stăteam pe sistem de antivirus Kaspersky. Poșta noastră era pe yandex.ru când am intrat în funcție. Vă dau exemple de slăbiciuni alte instituției. Când stai pe yandex.ru de ani de zile, când ai domenii de site care nu-ți aparțin – administratorul final al site-ului nu ești tu. Nici până acum domeniile CA, CCA și Audiovizual nu aparțin Consiliului Audiovizualului, ci aparțin unei persoane din IT. Mie aceasta îmi pare o slăbiciune a instituției”, a relatat Liliana Vițu.

Totuși, Liliana Vițu a spus că CA lucrează în direcția înlăturării vulnerabilităților respective și încearcă, „încetul cu încetul”, să rezolve problemele.

Până la sfârșitul anului, Parcul IT va fi modernizat și securizat. Am luat deja numite măsuri pentru securizare, inclusiv pentru poșta electronică. Și cu site-urile sper să rezolvăm situația”, a mai menționat președinta CA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE