Vești bune de la Andrei Spînu: Energocom a obținut licența la ANRE România ca să poată cumpăra și vinde gaze naturale pe piața din România

193
0

SA „Energocom” a obținut licența la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din România ca să poată cumpăra și vinde gaze naturale pe piața din România. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe pagina sa de Facebook. 

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

La fel, Energocom a fost înregistrat pe Regional Booking Platform și poate accesa depozitele de stocare gaze din Ucraina.

Vicepremierul a mai menționat că Moldelectrica a semnat acord cu Transelectrica România pentru livrare de urgență a energiei electrice în caz de necesitate.

Amintim că Andrei Spînu a precizat în cadrul unei conferințe de presă din 1 octombrie că, începând cu această lună, Gazprom va furniza doar 70% din gazul necesar Moldovei, adică 5,7 milioane metri cubi pe zi. Prețul de achiziție este de aproximativ 1.033 USD per mia de metri cubi.

Vicepremierul Andrei Spînu a spus că volumul lipsă fie va fi furnizat chiar de Gazprom la o cerere suplimentară, fie va fi cumpărat de pe piață, în plus, sunt 53 de milioane de metri cubi de rezerve proprii.

Totodată, vicepremierul a dat asigurări că cetățenii Republicii Moldova nu vor rămâne fără gaz în această iarnă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT