Vești bune de la Andrei Spînu: Energocom a obținut licența la ANRE România ca să poată cumpăra și vinde gaze naturale pe piața din România

391
0

SA „Energocom” a obținut licența la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din România ca să poată cumpăra și vinde gaze naturale pe piața din România. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe pagina sa de Facebook. 

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La fel, Energocom a fost înregistrat pe Regional Booking Platform și poate accesa depozitele de stocare gaze din Ucraina.

Vicepremierul a mai menționat că Moldelectrica a semnat acord cu Transelectrica România pentru livrare de urgență a energiei electrice în caz de necesitate.

Amintim că Andrei Spînu a precizat în cadrul unei conferințe de presă din 1 octombrie că, începând cu această lună, Gazprom va furniza doar 70% din gazul necesar Moldovei, adică 5,7 milioane metri cubi pe zi. Prețul de achiziție este de aproximativ 1.033 USD per mia de metri cubi.

Vicepremierul Andrei Spînu a spus că volumul lipsă fie va fi furnizat chiar de Gazprom la o cerere suplimentară, fie va fi cumpărat de pe piață, în plus, sunt 53 de milioane de metri cubi de rezerve proprii.

Totodată, vicepremierul a dat asigurări că cetățenii Republicii Moldova nu vor rămâne fără gaz în această iarnă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE