Platforma națională Alerte.md a fost lansată la Bălți. „Platforma reprezintă o oportunitate de a discuta cu locuitorii nu doar în privința problemelor, dar și a lucrurilor frumoase”

400
0

Joi, 29 septembrie, organizația Mediapoint a lansat platforma „Alerte.md” în municipiul Bălți, al patrulea oraș din țară. Aceasta va permite administrarea inteligentă a orașului prin diverse instrumente digitale și are ca scop eficientizarea comunicării dintre cetățeni și administrația publică locală, se precizează într-un comunicat difuzat de mediapoint.md.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Platforma va fi administrată independent de către Primăria municipiului Bălți. În acest sens, primarul mun. Bălți, Nicolai Grigorișin, și președintele Mediapoint, Andrei Fornea, au semnat un memorandum de înțelegere.

Pe platforma www.alerte.md/balti cetățenii vor avea posibilitatea:

  • Să raporteze cu un singur click problemele din municipiu către autoritățile locale și vor putea urmări online progresul de soluționare a sesizării;
  • Să lanseze inițiative civice și să obțină suportul comunității printr-un sistem de vot;
  • Să participe la sondajele lansate de către primărie, contribuind la luarea deciziilor;
  • Să se aboneze la notificările importante din oraș.

Primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a declarat la evenimentul de lansare a platformei că Alerte.md va eficientiza interacțiunea între Primăria Bălți și locuitorii municipiului.

„Platforma Alerte.md poate fi considerată un instrument nou de comunicare între bălțeni și autoritățile locale, cu ajutorul căruia problemele orașului vor fi rezolvate mai rapid, mai calitativ și mai transparent. Este foarte important că aceasta oferă posibilitatea de a da un răspuns cetățenilor despre perioada și bugetul necesar pentru a rezolva orice tip de problemă. De asemenea, este îmbucurător că platforma reprezintă o oportunitate de a discuta cu locuitorii nu doar în privința problemelor, dar și a lucrurilor frumoase și proiectelor care s-au lansat în Bălți datorită primăriei. Un alt avantaj al platformei este sporirea încrederii locuitorilor Bălți în capacitățile primăriei de a rezolva sesizările într-un mod transparent. Acest lucru va consolida imaginea primăriei care este una dintre cele mai transparente instituții publice din Republica Moldova”, a spus Nicolai Grigorișin.

Președintele Mediapoint, Andrei Fornea, a menționat: „Scopul organizației Mediapoint este să contribuie la digitalizarea fiecărui oraș din Republica Moldova și vrem ca acest proces să fie unul simplu pentru autorități și cetățeni. Alerte.md este, în primul rând, o platformă de administrare inteligentă a orașelor și o bună oportunitate pentru ca cetățenii să comunice mult mai ușor cu primăria. Din punct de vedere al transparenței, platforma va oferi un set complet de acțiuni concrete care încep cu această zi”.

Platforma națională Alerte.md permite fiecărui oraș din Republica Moldova să aibă o versiune dedicată care este administrată de către primăria din localitate. Până în prezent, platforma a fost lansată în orașele Cahul, Leova, Cantemir și Bălți, urmând a fi lansată în perioada următoare în alte trei localități din R. Moldova. Extinderea Alerte.md va fi realizată gradual și în anii 2023-2024, scrie în același comunicat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE