Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks: „Limba natală te face să te simți acasă, oriunde te-ai afla”

238
0

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, a adresat un mesaj de felicitare în limba română pentru cetățenii din Republica Moldova cu ocazia Zilei Limbii Române.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Prieteni, Limba reprezintă unul din pilonii ce stau la temelia identității naționale, care pune în lumină unitatea colectivă, tradiția și istoria unui popor. Limba natală te face să te simți acasă, oriunde te-ai afla. Vă felicit călduros cu ocazia zilei Limbii Române”.

Totodată, urmând tradiția predecesorilor săi, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău a recitat și o poezie – „Dorul și limba” de Grigore Vieru.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT