La Chișinău a început Salonul Internațional de Carte „Bookfest”

422
0
Sursa foto: USM
Sursa foto: USM

Timp de cinci zile, în perioada 31 august – 4 septembrie, în intervalul orelor 10:00-20:00, iubitorii de carte au posibilitatea să descopere cele mai noi oferte editoriale: cărți pentru copii, auxiliare școlare, dar și o vastă gamă de lucrări din cele mai variate domenii, anunță un comunicat difuzat de USM.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Printre invitații evenimentului s-au numărat: președinta Republicii Moldova, Maia Sandu; rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov; ministrul Culturii, Sergiu Prodan; ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală; secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, și alții.

Rectorul USM, Igor Șarov, a menționat că revenirea „Bookfest-ului” la Chișinău în perioada sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Ziua Limbii Române subliniază suportul extraordinar acordat de România Republicii Moldova.

Sursa foto: USM
Sursa foto: USM

„Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest” vine să consolideze dialogul cultural între editorii, autorii și publicul cititor de carte în limba română”, a specificat Șarov.

Ediția 2022 a Salonului Internațional de Carte „Bookfest” de la Chișinău beneficiază de susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Ministerului Culturii al României, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului, scrie în același comunicat.

În cadrul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest Chişinău”, ediția 2022, vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte, întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale și interactive și altele.

„Vizitatorii sunt așteptați cu cele mai noi oferte editoriale, reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi de către Grupul Editorial All, Grupul Editorial Art, Editura Arc, Editura AGIR / Asociația Generală a Inginerilor din România, Cartego, Curtea Veche Publishing, Didactica PublishingHouse, Editura „Istros” a Muzeului Brăilei „Carol I”, Editura Cartier, Editura Eikon, Editura Gama, Editura Junimea, Editura Lumen, Editura Universitaria / Universitatea din Craiova, Editura Vasiliana 98, Epigraf, Eurodidactica, Humanitas, Institutul Cultural Român, Litera, Nemira PublishingHouse, Prut, RAO, SupergraphPrestCom, Trei”, spun organizatorii.

Sursa foto: USM
Sursa foto: USM

Organizatorii evenimentului sunt: Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Mediacor, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Editorilor din România.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT