La Chișinău a început Salonul Internațional de Carte „Bookfest”

661
0
Sursa foto: USM
Sursa foto: USM

Timp de cinci zile, în perioada 31 august – 4 septembrie, în intervalul orelor 10:00-20:00, iubitorii de carte au posibilitatea să descopere cele mai noi oferte editoriale: cărți pentru copii, auxiliare școlare, dar și o vastă gamă de lucrări din cele mai variate domenii, anunță un comunicat difuzat de USM.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Printre invitații evenimentului s-au numărat: președinta Republicii Moldova, Maia Sandu; rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov; ministrul Culturii, Sergiu Prodan; ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală; secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, și alții.

Rectorul USM, Igor Șarov, a menționat că revenirea „Bookfest-ului” la Chișinău în perioada sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Ziua Limbii Române subliniază suportul extraordinar acordat de România Republicii Moldova.

Sursa foto: USM
Sursa foto: USM

„Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest” vine să consolideze dialogul cultural între editorii, autorii și publicul cititor de carte în limba română”, a specificat Șarov.

Ediția 2022 a Salonului Internațional de Carte „Bookfest” de la Chișinău beneficiază de susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Ministerului Culturii al României, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului, scrie în același comunicat.

În cadrul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest Chişinău”, ediția 2022, vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte, întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale și interactive și altele.

„Vizitatorii sunt așteptați cu cele mai noi oferte editoriale, reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi de către Grupul Editorial All, Grupul Editorial Art, Editura Arc, Editura AGIR / Asociația Generală a Inginerilor din România, Cartego, Curtea Veche Publishing, Didactica PublishingHouse, Editura „Istros” a Muzeului Brăilei „Carol I”, Editura Cartier, Editura Eikon, Editura Gama, Editura Junimea, Editura Lumen, Editura Universitaria / Universitatea din Craiova, Editura Vasiliana 98, Epigraf, Eurodidactica, Humanitas, Institutul Cultural Român, Litera, Nemira PublishingHouse, Prut, RAO, SupergraphPrestCom, Trei”, spun organizatorii.

Sursa foto: USM
Sursa foto: USM

Organizatorii evenimentului sunt: Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Mediacor, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Editorilor din România.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE