Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) susține financiar dezvoltarea domeniului cercetării în USM

271
0
Sursa foto: USM
Sursa foto: USM

Astăzi, 31 august, rectorul Universității de Stat a Moldovei (USM), Igor Șarov, și secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, au semnat contractele de finanțare nerambursabilă pentru editarea Dicționarului Explicativ al Limbii Române Actuale și elaborarea și redactarea publicației „Revista de Istorie a Moldovei”, scrie în comunicatul emis de Universitatea de Stat din Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Proiectul „Editarea Dicționarului Explicativ al Limbii Române Actuale” va fi implementat de către Institutul de Filologie Română „B.P. Hasdeu”, iar proiectul „Elaborarea și redactarea publicației «Revista de Istorie a Moldovei»” – de către Institutul de Istorie.

„Deja pentru al doilea an consecutiv, de „Ziua Limbii Române” parteneriatul dintre DRRM și USM este consolidat prin semnarea contractelor de finanțare nerambursabilă pentru implementarea unor proiecte importante pentru comunitatea universitară. Exprim gratitudine Guvernului României și poporului român pentru suportul acordat Republicii Moldova”, a spus rectorul USM.

Cu suportul DRRM, în anul 2021 a fost renovat și dotat cu echipamentul necesar Laboratorul de televiziune al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, creat Centrul de Informare a României, „Gheorghe Brătianu”, și organizat Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT