Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) susține financiar dezvoltarea domeniului cercetării în USM

426
0
Sursa foto: USM
Sursa foto: USM

Astăzi, 31 august, rectorul Universității de Stat a Moldovei (USM), Igor Șarov, și secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, au semnat contractele de finanțare nerambursabilă pentru editarea Dicționarului Explicativ al Limbii Române Actuale și elaborarea și redactarea publicației „Revista de Istorie a Moldovei”, scrie în comunicatul emis de Universitatea de Stat din Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Proiectul „Editarea Dicționarului Explicativ al Limbii Române Actuale” va fi implementat de către Institutul de Filologie Română „B.P. Hasdeu”, iar proiectul „Elaborarea și redactarea publicației «Revista de Istorie a Moldovei»” – de către Institutul de Istorie.

„Deja pentru al doilea an consecutiv, de „Ziua Limbii Române” parteneriatul dintre DRRM și USM este consolidat prin semnarea contractelor de finanțare nerambursabilă pentru implementarea unor proiecte importante pentru comunitatea universitară. Exprim gratitudine Guvernului României și poporului român pentru suportul acordat Republicii Moldova”, a spus rectorul USM.

Cu suportul DRRM, în anul 2021 a fost renovat și dotat cu echipamentul necesar Laboratorul de televiziune al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, creat Centrul de Informare a României, „Gheorghe Brătianu”, și organizat Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE