Dmitry Medvedev: Cetățenii din statele UE vor spăla la iarnă hârtia igienică

791
0
Sursa foto: TASS

Dmitry Medvedev, ex-președintele Federației Ruse, actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a făcut joi, 18 august, o declarație în care a chemat cetățenii din țările UE să protesteze și să ceară de la guvernele lor, pe care demnitarul rus le-a calificat ca „imbecile”, să restabilească în deplină măsură relațiile economice cu Federația Rusă, transmite Radio Svoboda, citată de „Gazeta de Chișinău”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Avantajele sunt evidente și reciproce – împreună cu Rusia, în iarna care stă să vină va fi mult mai confortabil și mai cald decât aflându-se într-o solitară mândrie, dar cu caloriferul rece…”, scrie Medvedev pe canalul său de Telegram. El menționează de asemenea că, în dorința de a pedepsi Rusia, care prin operațiunea sa militară din Ucraina nu a prejudiciat în niciun fel interesele europenilor, aceștia vor fi nevoiți la iarnă „să spele hârtia igienică”.

Făcând referire la niște sondaje sociologice necunoscute, Medvedev afirmă că între 75 și 90 de procente din cetățenii UE resping categoric perspectiva de a participa la acțiuni militare de partea „regimului de la Kiev”.

Publicația „The Insider” a analizat aceste teze și a ajuns la concluzia că ele nu au niciun temei. „The Insider” citează rezultatele unui alt sondaj realizat în cele 27 de state ale UE de structuri specializate ale Parlamentului European. Potrivit acestui sondaj, 87% din persoanele chestionate sunt de acord ca dependența energetică față de Rusia să fie diminuată; 57% susțin poziția UE față de agresiunea rusă în Ucraina; 80% sprijină aplicarea de sancțiuni economice FR, iar alte 70% din participanții la sondaj sunt de acord ca Ucrainei să i se dea bani și arme.

„The Insider” precizează totodată că așa-numita hârtie igienică de folosință multiplă nu are vreo legătură nici cu economia, nici cu „pedepsirea Rusiei” pentru atrocitățile la care s-a dedat în Ucraina. Acest produs a fost lansat pe piața europeană în anul 2020, ca o soluție ecologică ce ar cruța pădurile de defrișări, fiind destinată unui consumator cu o conștiință ecologică. Deocamdată, acest articol de igienă nu se bucură de o prea mare solicitare pe piața UE, scriu sursele amintite, citate de „Gazeta de Chișinău”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE