Kirkorov venea la Chișinău să o salveze pe Marina Tauber. Avocat: „Revoltător! Au făcut din ea un diavol în fustă”

844
1

Interpretul rus Filip Kirkorov venea la Chișinău să depună declarații la solicitarea avocaților Marinei Tauber, care este cercetată penal pentru „acceptarea  cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”. Despre aceasta a declarat chiar Aureliu Colenco, unul dintre avocații deputatei, aflată în arest la Penitenciarul 13 din capitală.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Filip Kirkorov a aterizat la Chișinău în seara zilei de joi, însă nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova și a fost nevoit să facă cale întoarsă. Poliția de Frontieră a confirmat faptul că, noaptea trecută, li s-a impus interdicție de intrare mai multor cetățeni străini, dar fără a preciza identitatea acestora.

„În Aeroportul Internațional Chișinău în privința unor cetățeni străini a fost luată decizia de refuz de intrare în Republica Moldova. Fiind supuși controlului conform protocoalelor stabilite, s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, se menționează în precizarea celor de la Poliția de Frontieră.

Kirkorov era așteptat în aeroport de avocații lui Tauber, care afirmă că polițiștii de frontieră nu au „explicat clar motivul refuzului” și nici nu au permis avocaților să discute cu interpretul care venise în Moldova la invitația lor.  „Din păcate, autoritățile Republicii Moldova, încă o dată, prin încalcă legii, împiedică înfăptuirea justiției pe teritoriul Republicii Moldova prin faptul că Filip Kirkorov este unul dintre  martorii cheie în dosarul  Marinei Tauber, iar autoritățile Republicii Moldova se tem foarte mult de faptul că Filip Kirkorov va da mărturii adevărate… În calitate de avocați, nu ni s-a permis să ne exercităm atribuțiile noastre profesionale. Motivul nu ne-a fost explicat”, a declarat Colenco.

Potrivit lui, în zilele imediat următoare, avocații lui Tauber vor prezenta dovezi care vor demonstra nevinovăția deputatei în arest Marina Tauber.

„Noi avem suficiente dovezi care demonstrează nevinovăția acestei persoane. Una dintre dovezile nevinovăției acestei persoane sunt  mărturiile lui Filip Kirkorov. Marina Tauber este învinuită că Filip Kirkorov a primit de la anumite persoane suma de 200 de mii de dolari. În alte documente sunt scrise alte sume. Acest dosar a fost cusut cu ață albă, s-a bazat pe niște discuții pe undeva pe acolo… Autoritățile se tem de stabilirea adevărului pentru că au mediatizat foarte mult acest proces, au făcut din Marina Tauber un fel de diavol în fustă pentru Republica Moldova”, a comunicat Colenco.

Reamintim că pe 21 iulie curent, procurorul general Dumitru Robu a cerut ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber pentru a putea fi cercetată penal pentru falsificarea raportului de gestiune financiară pe care o reprezintă. Cauza a fost conexată la un alt dosar penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”.

Robu a anunțat, de la tribuna Parlamentului, că pentru concertul din 19 iunie, care urma să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale, dar a fost anulat, Filip Kirkorov a ridicat onorarii de 200 de mii de dolari SUA, iar interpretul rus Morgenstern – 60 de mii de dolari SUA. Potrivit procurorilor, banii ar fi fot achitați de Partidul „Șor” din surse nu tocmai legale.

Pe 23 iulie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au dictat 30 de zile de arest pentru deputata fără imunitate, Marina Tauber. Aceasta stă după gratii la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU