Un nou proiect la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM, sprijinit de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Guvernul României

677
0

Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării va avea propriul NEWSROOM, dotat cu mobilier și echipament de ultimă generație.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În luna august a acestui an, Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării  (FJȘC) a lansat proiectul de renovare și amenajare a unei săli de Newsroom.

Spațiul redacțional va face parte din cadrul laboratorului de televiziune instructiv-didactic, Unda Liberă TV, care, de asemenea, a fost dotat cu echipamente prin intermediul unui alt proiect sprijinit de aceeași entitate a Guvernului României – DRRM.

Sala de Newsroom va fi dotată cu stații video și audio, precum și cu soft-uri de editare audio și video, care vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității procesului de predare a disciplinelor de Jurnalism TV, Jurnalism radio și New media, în vederea apropierii viitorilor profesioniști în domeniul jurnalismului de cerințele reprezentanților pieței muncii, care dețin în redacții echipamente și soft-uri asemănătoare și care vor intra în dotarea FJȘC în cel mai scurt timp.

Pe lângă echipamente de ultimă generație, spațiul de Newsroom va fi amenajat și cu mobilier, pentru asigurarea bunelor condiții pentru desfășurarea unui proces instructiv-didactic de calitate.

Laboratorul de televiziune al FJȘC, precum și viitoarea sală de Newsroom reprezintă un mijloc important de promovare a identității lingvistice a cetățenilor din stânga Prutului și contribuie, în mod semnificativ, la formarea viitorilor jurnaliști din Republica Moldova.

Valoarea proiectului finanțat de DRRM pentru renovarea și achiziționarea de echipamente și bunuri pentru sala de Newsroom este de aproximativ 39.000 de euro.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE