Primul autobuz electric produs în România, testat la Iași

1744
0
Sursa foto: euronews.ro
Sursa foto: euronews.ro

Începând de astăzi, 21 iulie, Compania de Transport Public va testa, timp de două săptămâni, primul autobuz electric produs în România ce va circula pe străzile din Iași, scrie euronews.ro.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Autobuzul electric, fabricat la Baia Mare, are o lungime de 12 metri, capacitatea de 83 de locuri și o autonomie de cel puțin 200 de kilometri. Este dotat cu aer condiționat.

Primii călători care au folosit autobuzul au spus că noul autobuz este simplu și elegant. Aceștia s-au bucurat că este mai răcoare în interior și că este ecologic, scrie sursa citată.

Șoferul autobuzului electric, angajat la Compania de Transport Public Iași de 30 de ani, a spus că, „practic, se conduce singur”.

Producătorii vehiculului menționează că construcția transportului a durat doi ani. Unul dintre motive ar fi că 90% din piesele folosite pentru construcția autobuzului au fost comandate din afara țării.

Un astfel de autobuz ar costa aproximativ 400 de mii de euro. Reprezentanții Companiei de Transport Public din Iași sunt de părere că ar fi un preț bun, în condițiile în care județul a achiziționat deja cu fonduri europene 44 de autobuze electrice, iar prețurile acestora se ridică la 450-500 de mii de euro.

În Iași, pe lună, sunt 5 milioane de călătorii înregistrate, dintre care mai bine de jumătate se fac cu transportul electric, cu tramvaiul, transmite sursa citată.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE