DIXIT / De ce cultura nu ne poate ajuta în această situație tragică și cum se face că rușii nu mai au încredere în cultură, ci doar în televizor?…

483
0

Trebuie să ne întrebăm și să punem întrebarea întregii elite a Rusiei pentru ce cultura țării a devenit neputincioasă, de ce cultura nu ne poate ajuta în această situație tragică și cum se face că rușii nu mai au încredere în cultură, ci doar în televizor?… Fiecare rus are fărâma sa de vinovăție. Asta pentru că fiecare, chiar și în singurătate, are posibilitatea să-și pună întrebări în legătură cu natura acestui război, cu faptele comise în Ucraina, și să tragă niște concluzii. Ce este în joc aici este o vinovăție colectivă.”

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Svetlana Aleksievici, Le Soir, cotidian francofon din Bruxelles, www.lesoir.be

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT