Ion Ceban permite utilizarea toponimicului „Chișinău” de către Radio Chișinău. Analist politic: „Nu exclud că problema a fost creată artificial”

488
0

Radio Chișinău va putea folosi toponimicul „Chișinău” în denumirea sa. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 6 iunie, de către primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Toponimicul «Chișinău» va fi folosit de către Radio Chișinău, chiar dacă Consiliul Municipal Chișinău (CMC) va da un vot negativ”, a scris Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Astfel, conform deciziei anunțate:

1. Se permite „Pajura Albă” S.R.L. (numărul de identificare de stat și codul fiscal 1008600020357, data înregistrării de stat – 04.04.2008), cu sediul: MD – 2012, or. Chișinău, str. București 42/A, ap. (of.) 3, să utilizeze până la aprobarea deciziei de către Consiliul municipal Chișinău, toponimicul „Chişinău” în denumirea postului de radio „Radio Chișinău” și să utilizeze toponimicul „Chişinău” în marca de servicii „Radio Chișinău”.

2. Prevederile prezentei dispoziții intră în vigoare din data publicării.

3. Direcția generală economie, comerț și turism (dl Roman Vitiuc) va aduce la cunoștință „Pajura Albă” S.R.L. prezenta dispoziție.

4. Secretarul interimar al Consiliului municipal Chișinău (dl Adrian Talmaci) va aduce la cunoștința Consiliului municipal prevederile prezentei dispoziții, în termen de 3 zile.

5. Viceprimarul de ramură al municipiului Chișinău va asigura controlul îndeplinirii prevederilor prezentei decizii.

Solicitat de reporterul „Gazetei de Chișinău”, comentatorul politic Nicolae Negru a menționat următoarele:

Din punct de vedere politic, Ion Ceban procedează corect, altfel și-ar strica relațiile cu România, cu mulți primari de peste Prut, care acordă asistență financiară în diferite proiecte de dezvoltare a Chișinăului. Nu exclud că problema a fost creată artificial, pentru a-i oferi lui Ceban posibilitatea să se evidențieze”, a spus Nicolae Negru pentru „Gazeta de Chișinău”.

Amintim că reprezentanții Radio Chișinău s-au adresat Primăriei Capitalei în decembrie 2021 cu o cerere privind prelungirea dreptului de a utiliza toponimicul „Chișinău” în denumirea serviciului media de radiodifuziune sonoră, drept pe care l-au obținut pentru zece ani în 2012 printr-o decizie a CMC. Totuși, instituția media nu a putut obține prelungirea dreptului de a utiliza toponimicul în denumirea sa, după ce CMC, printr-o decizie din 27 aprilie, nu a dat curs cererii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT