Colega noastră Natalia Munteanu a fost premiată în cadrul concursului Tulip Press Awards. Felicitări!

495
0
Sursa foto: cji.md/centrul-pentru-jurnalism-independent

Reportera „Gazetei de Chișinău”, Natalia Munteanu, a obținut premiul pentru Fotografie, în cadrul celei de-a doua ediții a concursului Tulip Press Awards. Competiția a fost lansată în luna martie pentru a susține și a aprecia eforturile jurnaliștilor/jurnalistelor care scot în evidență diverse aspecte ale (ne)respectării drepturilor omului în R. Moldova, scrie Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit CJI, concursul a încurajat fotojurnaliștii și jurnaliștii să abordeze în materiale de presă (scrise și fotografice) diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, pentru a sensibiliza publicul cu privire la această tematică în Republica Moldova, dar și pentru a responsabiliza autoritățile.

Natalia Munteanu a abordat în fotografiile sale două subiecte care ne afectează sănătatea și ne încalcă dreptul la un mediu curat – poluarea apelor și gunoiștile neautorizate, scrie Centrul pentru Jurnalism Independent.

Sunt pasionată de ecologie și tot ce înseamnă natură, iar prin fotografie combin, de fapt, două pasiuni – ecologia și fotografia. În ultimul an am început să abordez tematica ecologică prin prisma drepturilor omului pentru că mi-am dat seama că, prin gunoiștile neautorizate și apele murdare, sunt încălcate flagrant drepturile omului și anume dreptul la sănătate și dreptul la un mediu curat. Prin ceea ce publicăm noi, jurnaliștii, încercăm să convingem cetățenii că ei au dreptul la sănătate și la un mediu curat. De asemenea, ei au tot dreptul să solicite autorităților asigurarea respectării acestor drepturi”, a precizat Natalia Munteanu.

În cadrul concursului au fost premiați șase câștigători, la două categorii – Presa online/Presa scrisă și Fotografie. Câștigătorii au primit câte un premiu în valoare de 300 de euro fiecare. Mai multe detalii găsiți aici.

Menționăm că la concursul Tulip Press Awards, ediția 2022, la Secțiunea Fotografie au fost admise cinci dosare, iar la Secțiunea Presa online/Presa scrisă – 22 de dosare.

Concursul este organizat de CJI cu suportul financiar al Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT