Polonia va oferi Republicii Moldova un credit de 20 de milioane de euro

389
0

Azi, 18 mai, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Republica Poloneză, în valoare de 20 de milioane de euro.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Împrumutul de 20 de milioane de euro va fi oferit pentru o perioadă de 20 de ani, cu rata dobânzii de 0,01% anual.

Resursele financiare vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, dar și pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, a menționat Natalia Gavrilița în cadrul ședinței de Guvern.

Conform Acordului, banii vor fi alocați într-o singură tranșă, în termen de până la 3 luni de la data intrării în vigoare a acestuia.

Acordul de împrumut a fost semnat de către prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, la 8 aprilie 2022, în Polonia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT