Polonia va oferi Republicii Moldova un credit de 20 de milioane de euro

621
0

Azi, 18 mai, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Republica Poloneză, în valoare de 20 de milioane de euro.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Împrumutul de 20 de milioane de euro va fi oferit pentru o perioadă de 20 de ani, cu rata dobânzii de 0,01% anual.

Resursele financiare vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, dar și pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, a menționat Natalia Gavrilița în cadrul ședinței de Guvern.

Conform Acordului, banii vor fi alocați într-o singură tranșă, în termen de până la 3 luni de la data intrării în vigoare a acestuia.

Acordul de împrumut a fost semnat de către prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, la 8 aprilie 2022, în Polonia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE