Agresorii ruși au distrus Centrul național de resurse genetice din Harkov

636
0

Economia Ucrainei a mai suferit o pierdere irecuperabilă. Armata rusă a distrus complet Centrul național de resurse genetice din orașul Harkov, o instituție unică în Ucraina, a comunicat Comitetul pentru politici umanitare și informaționale din această țară, citat de Deutsche Welle.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Artileria rusă a lovit clădirea Institutului de Fitotehnie „V.I. Iuriev”, unde se păstrau mostre a peste 160 de mii de specii de plante. Acest material genetic a fost colectat din întreaga lume, timp de mai bine de un secol. „Printre ele erau soiuri foarte rare, vechi de sute de ani, pe care le-am pierdut pentru totdeauna. Banca genetică de plante a Ucrainei a supraviețuit Războiului al Doilea Mondial, anilor de ocupație germană a Harkovului, ca până la urmă să fie nimicită în urma invaziei ruse”, se spune în comunicatul Comitetului, citat de DW și „Gazeta de Chișinău”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE