Agresorii ruși au distrus Centrul național de resurse genetice din Harkov

448
0

Economia Ucrainei a mai suferit o pierdere irecuperabilă. Armata rusă a distrus complet Centrul național de resurse genetice din orașul Harkov, o instituție unică în Ucraina, a comunicat Comitetul pentru politici umanitare și informaționale din această țară, citat de Deutsche Welle.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Artileria rusă a lovit clădirea Institutului de Fitotehnie „V.I. Iuriev”, unde se păstrau mostre a peste 160 de mii de specii de plante. Acest material genetic a fost colectat din întreaga lume, timp de mai bine de un secol. „Printre ele erau soiuri foarte rare, vechi de sute de ani, pe care le-am pierdut pentru totdeauna. Banca genetică de plante a Ucrainei a supraviețuit Războiului al Doilea Mondial, anilor de ocupație germană a Harkovului, ca până la urmă să fie nimicită în urma invaziei ruse”, se spune în comunicatul Comitetului, citat de DW și „Gazeta de Chișinău”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT