Noi ambasadori ai RM în Statele Unite, Belgia, Republica Elenă și Austria

558
0
Moldova flag. Waving flag of Moldova 3d illustration. Chisinau

Azi, 18 mai, în cadrul ședinței Guvernului, a fost aprobată numirea noilor ambasadori ai Republicii Moldova în Statele Unite, Belgia, Grecia și Austria.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Actualul ambasador la Washington, Eugen Caras, a fost rechemat, iar în locul său a fost numit Viorel Ursu. Ultimul este licențiat în drept internațional, cu studii în Polonia. A activat în cadrul Fundației „Soros”, dar și ca analist la Bruxelles.

Ambasador în Belgia a fost numit Viorel Cibotaru, fost ministru al Apărării, iar Andrei Popov va fi ambasador în Republica Elenă. În perioada 2013-2016, a activat în calitate de ambasador al RM în Austria și Slovacia prin cumul.

Mihaela Mocanu a fost numită ambasadoare la Viena și reprezentant permanent pe lângă ONU și OSCE. Mihaela Mocanu a lucrat secretară și consilieră a Ambasadei RM în Germania și în România.

Totodată, ambasadorul în Ucraina, Valeriu Chiveri, a fost numit, prin cumul în Turkmenistan și Uzbekistan, iar ambasadorul în Rusia, Lilian Darii, a fost numit prin cumul în Kazahstan și Tadjikistan.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT