Noi ambasadori ai RM în Statele Unite, Belgia, Republica Elenă și Austria

784
0
Moldova flag. Waving flag of Moldova 3d illustration. Chisinau

Azi, 18 mai, în cadrul ședinței Guvernului, a fost aprobată numirea noilor ambasadori ai Republicii Moldova în Statele Unite, Belgia, Grecia și Austria.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Actualul ambasador la Washington, Eugen Caras, a fost rechemat, iar în locul său a fost numit Viorel Ursu. Ultimul este licențiat în drept internațional, cu studii în Polonia. A activat în cadrul Fundației „Soros”, dar și ca analist la Bruxelles.

Ambasador în Belgia a fost numit Viorel Cibotaru, fost ministru al Apărării, iar Andrei Popov va fi ambasador în Republica Elenă. În perioada 2013-2016, a activat în calitate de ambasador al RM în Austria și Slovacia prin cumul.

Mihaela Mocanu a fost numită ambasadoare la Viena și reprezentant permanent pe lângă ONU și OSCE. Mihaela Mocanu a lucrat secretară și consilieră a Ambasadei RM în Germania și în România.

Totodată, ambasadorul în Ucraina, Valeriu Chiveri, a fost numit, prin cumul în Turkmenistan și Uzbekistan, iar ambasadorul în Rusia, Lilian Darii, a fost numit prin cumul în Kazahstan și Tadjikistan.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE