SUA au făcut un apel către cetățenii săi aflați în Belarus, Moldova și Transnistria să părăsească aceste teritorii

959
0
Departamentul de Stat al SUA

Departamentul de Stat al SUA a avertizat cetățenii americani să renunțe la călătorii în Belarus, Moldova și Transnistria în contextul pericolului legat de o posibilă invazie a trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei. Într-un mesaj postat pe pagina oficială a Departamentului de Stat se arată că recomandarea de a nu intra în Belarus este motivată de masarea fără precedent a trupelor ruse la frontiera belaruso-ucraineană „care provoacă stări de îngrijorare majoră” determinate de aplicarea arbitrară de către autoritățile belaruse a legislației și de riscul de a fi reținuți, precum și din cauza pandemiei de coronavirus. Cetățenilor americani aflați în Belarus li se cere să părăsească urgent această țară cu orice mijloace de transport, comerciale sau private.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Același avertisment este adresat americanilor aflați în Moldova în legătură cu activitatea militară sporită a Rusiei ce se manifestă în jurul frontierelor Ucrainei, precum și de divergențele legate de conflictul nesoluționat dintre autoproclamata republică nistreană și guvernul de la Chișinău.

Situația din cele două regiuni, potrivit Departamentului de Stat, corespunde nivelului patru de pericol, transmite postul de Radio Svoboda, citat de „Gazeta de Chișinău”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE