A fost ales Avocatul Poporului

1303
0

Deputații au ales noul Avocat al Poporului. Este vorba de Ceslav Panico, numit pentru o perioadă de șapte ani. A fost ales cu votul a 57 de parlamentari. Ceslav Panico a depus jurământul în plenul Parlamentului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Până în prezent, Ceslav Panico a fost vicedirector al Institutului de Reforme Penale din R. Moldova (IRP), membru al Consiliului Civil privind monitorizarea Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) și membru al Consiliului pentru prevenirea torturii. A studiat dreptul la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România.

Cel de-al doilea candidat la funcția de Avocat al Poporului, Alexandru Zubco, a întrunit 21 de voturi din partea deputaților. Alexandru Zubco este şef al Secției prevenirea torturii din cadrul Oficiului Avocatului Poporului şi membru al Comisiei pentru problemele graţierii persoanelor condamnate de pe lângă preşedintele Republicii Moldova.

Șapte candidați au fost admiși la proba de interviu pentru funcția de Avocat al Poporului: Violeta Gașițoi, Teodor Cârnaț, Ilie Rotaru, Emanoil Ploșnița, Ceslav Panico, Alexandru Zubco și Evgheni Goloșceapov. Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului a decis înaintarea în Parlament a doi candidați: Ceslav Panico și Alexandru Zubco.

Funcția de Avocat al Poporului a devenit vacantă la data de 9 decembrie 2021 – deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag, în urma unui scandal legat de angajarea unui fost client de al său, condamnat pentru proxenetism.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE