UPDATE: Pâinea se scumpește, dar nu știm cu cât. Cea mai mare fabrică de panificație din Republica Moldova explică motivul

842
0
Sursa foto: franzeluta.info

De ieri, 1 februarie 2022, S.A. „Franzeluța” anunță noi prețuri la produsele de panificație. Aceasta anunță că prețul de cost al pâinii sociale „Chișinău” va fi majorat cu 54%, fără a fi modificat prețul final pentru consumatori.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În comunicatul emis, S.A. „Franzeluța” anunță că prețul pâinii a fost recalculat ținându-se cont de conjunctura de pe piață la achiziționarea tuturor materiilor prime, de scumpirea gazelor naturale, a carburanților, energiei electrice, și va fi afișat de la începutul lunii februarie, dar nu specifică tranșant despre noile prețuri.

„Gazeta de Chișinău” a încercat să apeleze telefonic responsabili de la S.A. „Franzeluța” pentru a afla ce produse s-au scumpit și cu cât, aceștia nu au răspuns.

Am intrat într-un magazin al uneia din fabricile S.A. „Franzeluța” ca să vedem care e situația reală. Miercuri, 2 februarie, la amiază, prețurile rămăseseră neschimbate. Întrebate despre noile prețuri, vânzătoarele din magazinul nr. 37 al S.A. „Franzeluța” ne-au spus că le vom „afla de la televizor”.

Astăzi, 3 februarie, am fost în același magazin „Franzeluța” pentru a vedea noile prețuri la pâine. De data aceasta, vânzătoarele ne-au spus că „fiecare poziție a crescut cu un leu, iar pâinea care era mai scumpă (de exemplu, cea de 9 lei) nu s-a scumpit”.

În acest context, am luat legătura cu mai multe companii de panificație pentru a afla dacă vor urma exemplul celor de la S.A. „Franzeluța”.

„Pe moment, nu am schimbat prețurile. Compania noastră are strategii interne, urmează să stabilim cum procedăm. Dacă va fi necesar, le vom majora”, a declarat, pentru „Gazeta de Chișinău”, Gheorghe Doroftei, director comercial al Companiei „7 Spice”.

Responsabili de la Fabrica de panificație „Milina” au menționat pentru „Gazeta de Chișinău” că în viitorul apropiat nu vor modifica prețurile.

„Noi rămânem la aceleași prețuri”, menționează factori de decizie de la Fabrica „Milina”.

Conform comunicatului difuzat de S.A. „Franzeluța”, ultimele ajustări de preț la unele produse de panificație au fost aplicate aici în anul 2015.

Diana BOTNARU

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE