Dreptul la dreptate

700
0

Îi spun că ar trebui să se vaccineze, iar el îmi răspunde că nu vrea să-și pună sănătatea în pericol, că vaccinurile astea sunt toate experimentale și cine știe ce urmări imprevizibile mai pot avea. Îmi povestește că o mulțime de bătrâni, mai ales din cei de la azil de care nu se mai interesează nimeni dintre rude, au murit ca muștele, mă asigură că oamenii cu probleme de sănătate, așa cum este și el, mai degrabă pot muri dacă se vaccinează, decât dacă nu s-ar vaccina.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Zadarnică ar fi încercarea mea de a-l combate, pentru că deține o mulțime de argumente „imbatabile” și nu este singurul care crede astfel. La urma urmei, zice el, covidul, chiar dacă există, este mai puțin periculos decât vaccinarea propriu-zisă. Și-apoi, cine și ce are cu viața lui? Cât îi va da Dumnezeu zile atât va trăi, iar dacă va fi să moară, să moară, că nici cine știe ce mare bucurie nu are de la viața asta, așa cum ne-o orânduiesc cei de la conducere…

Stau și îl ascult și deja încep să-i dau dreptate, adică, după părerea mea, doar un fel de dreptate, una a lui și a celor care cred ca el. Are dreptul de a alege și libertatea de a decide, atât cât acestea îi sunt garantate și respectate.

Fiind vaccinat de două ori, am și eu dreptatea mea, una care se deosebește de a lui și care, principalul, îmi dă dreptul de a circula peste hotare fără restricții. Sincer să fiu, după ce stau de vorbă cu el, nici eu nu mai sunt prea sigur că am făcut bine vaccinându-mă. Cu atât mai mult cu cât, se vorbește, vaccinarea ar putea să urmeze și pentru a treia oară, și pentru… a câta oară?!

Ne despărțim fiecare cu dreptatea lui. Deocamdată, și eu, și el, nu am avut nenorocul de a ne îmbolnăvi de această boală groaznică și tragem nădejde nici să nu ne îmbolnăvim.

Multe s-ar mai putea spune, dar mă opresc aici, pentru că lumea întreagă și-a împărțit părerile, adevărul e întotdeauna undeva la mijloc și, oricum ai da-o, nimeni niciodată nu are dreptate sută la sută. Personal, chiar aș renunța la dreptul meu de a avea dreptate, numai să fie toată lumea sănătoasă.

Să ne vedem deci, prietene, sănătoși, oricare ar fi momentan riscurile imunizării sau neimunizării noastre!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT