Zalina Petrivskaya, pe podiumul probei de aruncare a ciocanului la Nairobi

928
0

Atleta Zalina Petrivskaya-Marghieva a ocupat locul al treilea în proba de aruncare a ciocanului la reuniunea Kip Keino Classic, ce a avut loc pe 18 septembrie a.c. la Nairobi, capitala Kenyei, ultima etapă a circuitului World Athletics Continental Tour Gold. La competițiile desfăşurate pe Stadionul Moi Kasarani, compatrioata noastră a propulsat bolidul la 69.32 metri.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Concursul a fost câştigat de daneza Katrine Koch Jacobsen, cu 71.09 m, în timp ce pe locul secund s-a clasat franțuzoaica Alexandra Tavernier, 69.62 m, aceasta din urmă fiind deținătoare a „bronzului” mondial în 2015.

La aceeași probă, doar că la masculin, fratele Zalinei, Serghei Marghiev, a ocupat locul patru, în cea mai bună a lui încercare aruncând ciocanul la distanța de 74.35 metri. De remarcat că ambii performeri sunt ghidați de tatăl lor, Soslan Marghiev, Antrenor Emerit al Republicii Moldova. Serghei a ratat podiumul de premiere, medalia de bronz revenindu-i atletului din Ucraina, Myhaylo Kohan, care l-a întrecut numai cu 40 de centimetri (74.75 m). Amintim că sportivul din țara vecină a fost al patrulea la Olimpiada desfășurată în această vară la Tokyo, iar în 2018 a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice pentru Tineret, desfășurate la Buenos Aires (Argentina). La Nairobi, trofeul suprem în această probă și l-a adjudecat polonezul Paweł Fajdek (78.33 m), medaliat cu bronz la JO de la Tokyo, cvadruplu campion mondial. Iar în posesia distincției de argint la turneul din Kenya a intrat un alt exponent al redutabilei școli poloneze de aruncare a ciocanului, Wojciech Nowicki (77.99 m), proaspăt campion olimpic.

Circuitul World Athletics Continental Tour Gold reprezintă, începând din 2020, o serie nouă de competiții – cu durata de o singură zi fiecare –, neincluse în calendarul Ligii de Diamant. Menționăm că reuniunile din cadrul circuitului vor avea același sistem de calculare a ratingului ca și la Diamond League. Fondul de premiere al unei etape nu poate fi mai mic de 200 de mii de dolari SUA, suma totală pe sezon ridicându-se la circa 2 milioane.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE