Dorin Damir, finul de cununie al lui Plahotniuc, a fost reținut de procurori și ofițerii SIS

970
0

Procurorii și ofițerii SIS au reținut luni, 5 iulie, trei persoane vizate într-un dosar ce ține de activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, printre care se află și Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. Ceilalți doi reținuți sunt șeful Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, au descins cu percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele acestor persoane, se arată într-un comunicat difuzat de Procuratura Generală.

Sursa citată precizează că acțiunile acestora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Dorin Damir ar fi fost bănuit, potrivit unor surse ale portalului SafeNews.md, de preluarea afacerii „Proimobil”, angajarea sa în cadrul fostei Direcții Operațiuni Speciale a INI cu dublă identitate, dar și pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

La rândul său, Valeriu Cojocaru a fost până în vara anului 2019 șef al Direcției nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații. În august 2020 el a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Bălți. Într-o investigație realizată în 2014, „Ziarul de Gardă” a scris că Valeriu Cojocaru, fost șef al Comisariatului de Poliție Fălești, a fost demis pe 14 ianuarie 2013 de către ministrul de Interne pentru faptul că nu a informat MAI despre incidentul săvârșit la vânătoarea din „Pădurea Domnească”, în care a fost rănit mortal Sorin Paciu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE