Maia Sandu, în vizită la Varșovia: Polonia este o parteneră de încredere, aliată și susținătoare a parcursului european al R.Moldova

1027
0
Președinta R.Moldova, Maia Sandu, în vizită oficială la Varșovia, întâmpinată de președintele Poloniei, Andrzej Duda / Sursa FOTO: Facebook

Polonia este o parteneră de încredere a R.Moldova, aliată și susținătoare a demersului său european, dar și a integrității teritoriale a țării, în granițele acesteia recunoscute la nivel internațional. Declarații în acest sens a făcut președinta R.Moldova, Maia Sandu, și după întrevederea pe care a avut-o luni, 21 iunie, la Varșovia, cu președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

După o întrevedere tête-à-tête, Andrzej Duda a reconfirmat sprijinul țării sale pentru procesele democratice din R.Moldova, referindu-se și la apropiatul scrutin anticipat.

„Am vorbit despre lucrurile cele mai importante pentru noi, pentru colaborarea noastră. Bineînțeles, ținem pumnii ca acest scrutin să aibă ca rezultat alegerea unei majorități parlamentare care va permite stabilizarea țării pe viitor și desfășurarea de reforme în R.Moldova, necesare pentru dezvoltarea economică, pentru atingerea standardelor democratice, pentru zidirea statului de drept în R.Moldova, pentru că este foarte important pentru dezvoltarea regională de care R.Moldova are mare nevoie”, a subliniat liderul de la Varșovia.

La rândul său, Maia Sandu s-a arătat recunoscătoare pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor R.Moldova, menționând că Polonia este o sursă importantă de securitate în regiune.

„Am dori să consolidăm colaborarea dintre țările noastre în domeniul securității, inclusiv al securității cibernetice. În același timp, experiența de dezvoltare a Poloniei este foarte prețioasă pentru R.Moldova. Suntem interesați să preluăm bunele practici ale Poloniei în domeniul agriculturii, dezvoltării locale, administrării fiscale și transformării digitale a serviciilor publice”, a declarat ea.

În cadrul vizitei sale la Varșovia, Maia Sandu s-a mai întâlnit cu mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute ea s-a aflat cu o vizită de asemenea oficială în Italia, unde s-a întâlnit cu președintele țării, Sergio Mattarella, președinta Senatului, Elisabetta Alberti Casellati, președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico, dar și cu reprezentanți ai diasporei moldovene. La Roma, șefa statului a mai semnat un acord ce va permite cetățenilor R.Moldova care muncesc legal în Italia să beneficieze de prestații sociale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT